Lena Willemark, Lisa Rydberg & Simon Nyberg presenterar Sommartoner – en konsertupplevelse på GotlandI sommar kommer några av Sveriges mest begåvade musiker, Lena Willemark, Lisa Rydberg och Simon Nyberg till Gotland för att bjuda på en unik konsertupplevelse. Med sin musikalitet, spelskicklighet och lustfyllt musikanteri kommer de att förkroppsliga musik på sitt alldeles egna vis. Biljetterna släpps 21 mars via nortic.se

Biljetter finns här

-Sommartoner- bjuder in till en konsert fylld av såväl svensk folkmusik som med egen musik i gränslandet till andra genrer. Det blir vemod och sväng, skirt och kraftfullt – somriga toner laddade med innerlighet och värme! Vi får uppleva denna trio som är välrenommerade och hyllade musiker när de i sommar möts i lustfyllt musikanteri. 

 -Sommartoner-

Lena Willemark, Lisa Rydberg & Simon Nyberg Scenvana, musikalitet och spelskicklighet  är här förkroppsligad av några av landets mest begåvade musiker.

På scen får vi möta

Lena Willemark – sång och fioler
Lena är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

Lisa Rydberg – fiol
Lisa är Riksspelman och Diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska, samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel och har släppt flera Grammisnominerade album. Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.

Simon Nyberg – gitarr
Simon blev som 14-åring ombedd att städa upp oredan i källaren varpå han hittade en liten ledsen gitarr. Det blev startskottet som ledde honom till jazzgymnasiet i Gävle. Många år senare upptäcktes den svenska folkmusiken och elgitarren byttes ut till akustisk gitarr och ett intresse för alternativa gitarrstämningar väcktes. Under ett sabbatsår i Kanada blev det naturligt allt mer nordamerikansk och irländsk folkmusik och en banjo och mandolin togs med hem till Sverige. Idag frilansar Simon med en rad olika musiker såsom Jaron Freeman-Fox, Six String Yada och Sébastien Dubé och Jonas Knutsson m fl.

Lena Willemark, Lisa Rydberg & Simon Nyberg  
Torsdag 11 juli Sanda Kyrka – Sanda
Fredag 12 juli Slite Teater – Slite
Lördag 13 juli Närsakarscen – När
Söndag 14 juli St.Nicolai Kyrkoruin – Visby

För information om konserterna på Gotland: Anette Ståhl Enmusa Music anette@enmusa.se tel: 0707-180 120
För bokningar:  MTA Production Hilda Sandgren hilda@mtaprod.se